Social Media  

   

Sponsorkliks  

Steun VVLK en bestel via

licht 100 100

   

VVLK 4

 

 

VVLK 4 2015

 

 

Kledingsponsor: logo1T

Uitslagen en programma VVLK 4 top-senioren-logo

(Log in met VVLK1918 en wachtwoord VVLK1918)


KNVB-BB-CONTENT-35 logo 1

 

Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Dat is 7x7 35/45+ voetbal. Een welkome aanvulling op de bestaande (veteranen)competities.

Liefhebbers op leeftijd
Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 35 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen.

Alle deelnemers moeten minimaal 35 jaar oud zijn. Topfitte 45-plussers mogen uiteraard deelnemen aan de 35+ categorie. Omgekeerd is dispensatie niet toegestaan.

7 tegen 7 op een half veld
Voor de 35/45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.

7x7 35/45+ toernooien
Na afloop van het reguliere voetbalseizoen organiseert de KNVB de jaarlijks terugkerende 35+ en 45+ toernooien. In het hele land kunnen teams, bestaand uit leden en niet-leden, deelnemen aan deze toernooien.

De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor een van de zes districtsfinales. De districtskampioenen kwalificeren zich vervolgens voor de landelijke finale in Zeist. Inzet hierbij is het Nederlands kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal.

7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks
Gedurende het voetbalseizoen kunnen voetballers van boven de 35 jaar ook kiezen voor de 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks. Hierbij staat er zowel in het najaar als in het voorjaar een reeks van toernooien op het programma.

Een vereniging is eenmaal gastheer en speelt de overige keren bij andere verenigingen uit de poule. De wedstrijden worden – bij voorkeur – gespeeld op een vrijdagavond. Een mooi avondje voor een ouderwets potje voetbal.

Fit for Life Nederland
Om het 35/45+ voetbal verder onder de aandacht te brengen, zoekt de KNVB aansluiting bij landelijke sportprogramma's. Zo heeft de KNVB zich aangesloten bij Fit for Life Nederland. Ook is 45+ voetbal opgenomen als Sport Interventie in het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB).

Meer informatie
Ga naar www.voetbal.nl/7tegen7 voor informatie over de toernooien en de competitievariant 'Mooi weer voetbal'. Wil je meer weten over de NASB Sportinterventie, Fit for Life Nederland of andere zaken? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

   

Sportlink  

 

   

Total Club Voetbalactie  

<

TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club
meer inkomsten

 
   
© Gesa Consultancy